Genel

Depremzede Çalışanlar ve Gazetecilere Ne Yapıyor ?

TTB, Deprem bölgesindeki sağlık sorunlarını açıkladı.

Felaketin yaralarını sarmaya devam ederken aklıma köşemin başlığında yazdığım, “Depremzede İşçiler ve Gazeteciler Ne Yapıyor?” sorusu geldi. Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası, Gazeteciler Cemiyetler bu konuda ne yaptı kısa bir araştırma yaptım.

Başta kamu ve belediye yöneticileri, sivil toplum örgütleri, inşaatla ilgili meslek örgütleri ve halk olarak bizler, deprem gerçeğini hep akılda tutmaya ve depreme karşı önlemler almaya mecburuz. Sağlıklı zeminler üzerine, depreme dayanıklı binalar yapmaya mecburuz. Bu notu düştükten sonra gelelim depremzede işsizler ordusuna.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ne Teşekkür Ederim

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı ekibi olarak geçtiğimiz günlerde Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyarete gittik. Sosyal medya hesaplarımızdan da ziyaretimiz ile ilgili paylaşımlarda bulunduk. Cemiyet yönetimi ile deprem bölgesinden gelen ve iş bulamayan gazeteciler üzerine de sohbet ettik, birlikte neler yapabilceğimizi konuştuk. Aydın Gazeteciler Cemiyeti yönetimine öncelikle bu konudaki hassasiyeti için teşekkür ediyorum. Bu görüşmenin ardından deprem bölgesinden gelen kişilerin barınmanın yanı sıra istihdam konusunda yaşadıkları sorunları düşündüm. Gördüğüm kadarıyla devletimiz deprem bölgesinden gelen depremzede aileler için barınma imkanı sunuyor. Bir metin yazarı arkadaşım İzmir’e geldi ve Balçova’daki bir kız yurduna aynı gün yerleştirildi.  Peki deprem bölgesinden gelen kişiler nasıl iş bulacak ?

EBSO ve İzmir Ticaret Odası ?

Bu konuda hemen bölgemizin sanayisini temsil eden. Ege Bölgesi Sanayi Odası’na bir yazı yazdım. Ancak EBSO’nun bireysel çabalar dışında kurumsal bir istihdam veya depremzedelere yönelik bir CV toplama çalışmasının olmadığını öğrendim. Benzer konuda İzmir Ticaret Odası’na sorular yönelttim. Ancak Odamızdan  (bu yazıyı yazdığım saate kadar) bir dönüş olmadı.

Yeni Bir Seferberlik Başlatalım

Deprem bölgesinden ülkemizin farklı il ve bölgelerine göç eden depremzede ailelerimize 7’den 77’ye herkes yardım etmeye çalıştı. Etmeye de devam ediyoruz. Ancak TÜİK rakamlarına işsizlik oranımız yüzde 9,7. Bu oran bir ülke için çok yüksek ! Ancak depremin ardından işsizlikte ikili rakamları göreceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda başta Hükümet, iş dünyası ve STK’lara çok iş düşüyor. O zaman yeni bir seferberlik başlatmanın vakti geldi de geçiyor diye düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler.

  Devlet Okullarına ‘100. Yıl Tabelası’

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu