Ege, Türkiye’de YÖKAK Tam Akreditasyonu alan İlk Devlet Üniversitesi Oldu
Ege Üniversitesi’nde akademik birimleri akredite olmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olan Ege Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Perinatoloji Bilim Dalı, Avrupa Perinatal Tıp Derneği tarafından akredite edildi.
YÖKAK tarafından Türkiye’de ilk kez tam akreditasyon almaya hak kazanan Ege Üniversitesi bünyesindeki tüm bölüm ve programlar kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında akredite olmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak liderliğinde sürdürülen kalite ve akreditasyon çalışmaları sonucunda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kadın Hastalıkları Perinatoloji Bilim Dalı, Avrupa Perinatal Tıp Derneği (European Association Of Perinatal Medicine) tarafından akredite edildi.
Budak: YÖKAK’tan Tam Akreditasyon Alan İlk Devlet Üniversiteyiz
Kalite ve akreditasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak YÖKAK’tan Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk devlet üniversiteyiz. Bu kapsamda kalite ve akreditasyon çalışmalarımızın sürdürülebilirliğine büyük önem veriyor, çalışmalarımızı da bu yönde gerçekleştiriyoruz. Üniversite olarak programlarımızın yarısından fazlası akredite oldu. Şimdi de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Perinatoloji Bilim Dalımız, Avrupa Perinatal Tıp Derneği (European Association Of Perinatal Medicine) tarafından akredite edildi. Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Perinatoloji Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Sermet Sağol ve öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Avrupa Perinatal Tıp Derneği, Avrupa’da perinatal bakımın kalitesini ve sunumunu iyileştirerek anneler ve çocukları için en uygun fiziksel ve zihinsel sağlığı elde etmek için perinatal tıbbın tüm yönleriyle ilgili çalışma, araştırma ve bilgiyi yaymayı amaçlıyor. Dernek ayrıca meslekte öğretim standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunarak, perinatal tıpta denetim, değerlendirme ve klinik bakım için kılavuzlar önermek ve kriterleri standardize etmeyi hedefliyor. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)