Genel

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum’da ‘Göçebe Değiliz, Ev Sahibiyiz’ Eylemi!

hepsen eylem

Cerrahpaşa Tıp Hastanesi’nin bazı birimlerinin Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne taşınması nedeniyle sağlık çalışanlarının başka hastaneye gönderilmesine yönelik iddialarla ilgili eylemler devam ediyor.

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum’da

270 sağlık çalışanının başka hastanelerde görevlendirilmesi ve lojmanları boşaltmalarının talep edilmesi nedeniyle Murat Dilmener’de protestolar gerçekleştiriliyor. Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) bugün Murat Dilmener Hastanesi’nde İstanbul’daki hastane tahliyelerini protesto etmek amacıyla eylemde bulundu. Göçebe Değiliz, Ev Sahibiyiz” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek hastane önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 12 yıl çürük binada hizmet vermek zorunda kaldıklarını Cerrahpaşa’daki mağduriyetlerin başka mağduriyetler yaratılarak çözülmeye çalışıldığına dikkat çekti. 

hepsen eylemm

 

Murat Dilmener Hastanesi Boş Mu?

HEP-SEN Başkanı Yunus Şimşek, “Birkaç gün önce birçok hastanemiz gibi depreme karşı yeterli seviyede dayanıklı olmadığı tespit edilmiş bir hastanemiz olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Cerrahpaşa yerleşkesindeki binalar inşa edilene kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde hizmet vermesine karar verildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Gönen dedi ki, ‘Bu karara sevindik. Biz üç parçaya bölünecek hem Taksim hem de Samatya hastanelerini rahatsız edecektik. Murat Dilmener Hastanesi boş olduğu için çabuk hareket ederek, kaldığımız yerden devam ederiz’ Sayın Dekan,  merak ediyoruz: Murat Dilmener Hastanesi boş mu? Boş ise burada çalışan arkadaşlarımızın lojmanlarının boşaltılmasını kim istedi?” dedi. 

Bakan Koca’ya Soru Yağmuru!

HEP-SEN Başkanı Şimşek, basın açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular yönelterek şunları söyledi: “Sayın Sağlık Bakanı Koca’ya soruyoruz, burada çalışan arkadaşlarımızdan lojmanlarını boşaltmalarının istendiğinden, hatta bunun da çalışanlara resmi bir yazı gösterilmeden, sunulmadan yapıldığından haberiniz var mı? Bu hastanede çalışanların farklı yerlere dağıtılacağına yönelik bir söylenti olduğundan haberiniz var mı? Bu hastane boşaltılacak ise, hem buradaki arkadaşların, hem de gelecek olan hastanedeki arkadaşlarımızın mağduriyetleri açısından bir planlama yapıldı mı? Sizin İstanbul’da bir taşınma bedelinden, ev kiralarından  haberiniz var mı? Bir başka hastaneyi yerinden etmek, hizmet veremez duruma getirmek normal mi? 2011 yılında dahi sıvaları dökülen hastaneye 12 yıl sonra deprem riski nedeniyle taşıma kararı verildi. 12 senede bunun hiç planı yapılamadı mı? Planlar ne zaman başladı? Planlarda hastanenin nereye nasıl taşınacağı, taşınan hastanedeki ve taşınacak hastanedeki sağlık çalışanlarının yaşayacağı sorunlar düşünülmedi mi? Taşınacak kurum, böylesi bir kararın paydaşları arasında yok mu? Kurulan düzenlerin değişecek olmasının önemi yok mu? Başınızın çaresine bakın yaklaşımı olağan mı? Bu nasıl bir kamu yönetimidir! Yıllardır önlem almayıp günü geldiğinde plansız programsız iki dudak arasında alınan kararların yüzlerce insanın hayatına müdahale olduğunun farkında mısınız? Sizin plansızlığınızın, beceriksizliğininiz ve ihmalkarlığınızın faturasını bizlere; sağlık emekçilerine kesmeniz ne kadar doğru?”

  Sağlık Bakanı Koca’dan Gazze’ye Yardım Açıklaması

Talebimiz Endişelerin Giderilmesidir!

 HEP-SEN eyleminde Şimşek, hastane önünde talepleri sıralayarak şöyle konuştu: “Burada talebimiz, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi gibi depreme karşı yeterli dayanıklılık onayı almayan tüm hastanelerimizin uygun şekilde hizmet vermesi adına yapılacak tüm girişimlerde her kurumun çalışanlarının, bu çalışanların var olan düzenlerinin, sağlık hizmeti sunumunun bozulmadan gerçekleştirilmesidir. Taşınmasına karar verilen kurumlarda görevli sağlık emekçilerinin taşınma ücretlerinin ve kira yardımlarının yapılması gerekmektedir. Sayın bakanlık yetkililerini burada hizmet veren  sağlık çalışanlarının sitemlerine kulak vererek bir an önce söylentileri ortadan kaldıracak, endişeleri giderecek sağlıklı bir plan paylaşmaya davet ediyoruz.” 

Sorumlular Er Ya da Geç Hesap Verecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi A Blok ile ilgili de açıklama yapan Şimşek, “Bundan 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmesine rağmen hiçbir önlem alınmayan İskenderun Devlet Hastanesi A Blok enkazının altında sağlık emekçileri ve hastaların bulunduğu 80’e yakın kişi ihmal sonucu can vermiştir. Meslektaşlarımıza ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. 11 yıldır göz göre göre bu taksirin müsebbipleri er ya da geç hesap verecek. Böyle bir depremin ardından aslında yıllardır konuştuğumuz, hatta bire bir deneyimlediğimiz bir diğer konu olan hastanelerin depreme dayanıklılıklarının yeniden gündeme gelmesi ve önlem çalışmalarının başlaması geç de olsa sevindiricidir. Ancak alınan önlemler veya girişimler gereği planlanan “hastane taşımalarının” çok da planlı ilerlemediğini acı bir şekilde görüyoruz” dedi. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu